26 Eylül 2007 Çarşamba

AYVA TATLISI


Visneli ayva tatlisi Malzemeler:
- 3 adet orta büyüklükte ayva,
- 1 su bardagi çekirdeksiz dondurulmus visne,
- 1 su bardagi toz seker,
- 1 paket vanilya,
- 2 yemek kasigi patates nisastasi,
- 2 adet karanfil.



Yapilisi:
Ayvalari soyup ikiye bölün. Çekirdek yataklarini temizleyin. Tencereye yerlestirin. Üzerlerine yarim su bardagi toz seker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardagi sicak su ilave edip yumusayincaya kadar 5 dakika pisirin. Ayvalari içinden alip servis tabagina yerlestirin. Kalan suya visneleri atin. Vanilya ve patates nisastasini karistirip koyulasincaya kadar pisirin. Ayvalarin ortalarina doldurun. Soguyunca servis yapin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: